3Robi

Een van de meest opvallende rappers van het afgelopen jaar is 3Robi, hij maakt grote stappen. De vraag is; Waar is de carrière van deze jongen begonnen?

 

3robi.jpg

Wat veel mensen niet weten is dat hij 4 jaar geleden een ‘Hou je bek’ sessie heeft uitgebracht, dit was een sessie die veel views behaalde, maar daarna bleef het jaren stil rondom deze mysterieuze rapper. Hij staat nu bekend als een rapper met een aparte flow die zijn Amsterdamse accent graag laat horen, dit is wat hem onderscheid van de rest. Maar waarom is hij een mysterieuze rapper? Hij draagt altijd een zonnebril en een pet, hij heeft nog geen een videoclip of optreden gedaan zonder pet en zonnebril ongeacht het weer. Hij heeft aangegeven dit te doen omdat hij prive en werk gescheiden wilt houden. Hij wilt niet herkend worden als hij buiten loopt.

De reden dat 3Robi zich niet echt focuste op muziek na de Hou je bek sessie, is omdat hij zich bezig hield met voetballen. Hij is een van de weinige rappers, die door 1 liedje meteen bekend is geworden.

Na de Hou je bek sessie kreeg 3Robi berichten van verschillende bekende rappers die hem weer aan het rappen wilde krijgen. Een van de mensen die hem benaderde was Sjaak, een oude bekende in de Nederlandse hiphopscene. Via hem is hij bij het label ‘Wilde Westen’ terecht gekomen, via hier is uitgegroeid tot een van de meest besproken artiesten van Nederland.

3Robi behaalt in zo’n korte tijd al meteen miljoenen views, alles wat hij uitbrengt veranderd in goud;

3Robi – Barz (1.1 miljoen views)
Pyramids x 3Robi – Rwina (2.5 miljoen views)
101 Barz 2017 – 3Robi (2.8 miljoen views)
Glades feat 3Robi & Lijpe – Een Beetje (3.6 miljoen views)
Dopebwoy – Cartier ft. Chivv 3Robi (16 miljoen views)

Wat wel opvallend is, is dat 3Robi aangeeft geen commerciële tracks wilt maken. Hij wilt natuurlijk wel gewoon geld verdienen met rappen, maar hij wilt geen liedjes maken waarin hij zichzelf niet is. Er wordt gezegd dat ‘Cartier’ een commerciële track is, maar 3Robi spreek dit tegen. Hij zegt namelijk dat dit totaal niet zo is, hij geeft namelijk aan dat ondanks dat het een hit is geworden, dat hij rapt over de dingen waar hij altijd over rapt, hij is voor dit liedje dus gewoon zichzelf gebleven. Daar geef ik hem ook gelijk in, want ook zonder commerciële liedjes te maken, pakt hij genoeg views.

Dit is de Hou je bek sessie van 3Robi waar het allemaal begon:

Wat vind jij van deze sessie? Laat het weten in de comments

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s